Activiteiten

Toegeven dat je iets niet meer kunt is voor iedereen moeilijk. Bij onze dagbesteding kijken we wat de deelnemer wel kan. Samen met de deelnemer wordt er gekeken naar de mogelijkheden en wensen die er zijn op het gebied van dagbesteding. Iedere ochtend starten we samen de dag, en worden bijzonderheden besproken.  De deelnemers kunnen kiezen aan welke activiteiten ze die dag willen gaan deelnemen. Deelnemen kan soms ook betekenen dat een deelnemer betrokken is bij wat anderen maken of doen, door er actief naar te kijken.

Gezamenlijk eten

Omdat we het belangrijk vinden dat de dagen voorspelbaar zijn hanteren wij een vaste structuur in onze dag planning. ‘Koffietijd’ en de maaltijd zijn voor ieder mens belangrijke momenten van de dag. In ’t Dorpshart zijn dat ook onderdelen van de dag, waar er tijd is voor gezelligheid en een praatje met elkaar.  Elke dag wordt er natuurlijk een lekkere lunch klaargemaakt en op wisselende dagen krijgen deelnemers iets extra’s  wat de deelnemers zelf klaar kunnen maken.

Activiteiten die mogelijk zijn bij onze dagbesteding

  • Alles wat bij ons eigen gerunde winkeltje hoort, van het inpakken van cadeaupakketjes tot het in en verkopen van de (eigengemaakte) producten en spullen van lokale ondernemers
  • Koken en bakken, van cake of een appeltaart
  • Creatieve activiteiten als schilderen, knutselen of dingen van hout maken
  • Het luisteren of maken van muziek
  • De huishoudelijke taken die in en rond het pand gedaan moeten worden
  • Bewegen door gym of de boodschappen te gaan doen.
  • Gezelschap en geheugenspellen

Voor iedereen is er voldoende keuze en ’t Dorpshart zal steeds zoeken de mogelijkheden van onze deelnemers. Om hulp te bieden bij activiteiten zijn naast de medewerkers ook vrijwilligers aanwezig om u daar waar nodig te ondersteunen.

Natuurlijk zullen we ook gebruik maken van bestaande voorzieningen in de buurt. Denk aan de winkels, naastgelegen woonvoorziening, lokale ondernemers, lokale verzorgingshuis, samenwerking met de school etc.